DR. ABRAHAM HOFFER MD. Ph.D., VITAMINA C Y DIABETES

Dr. Abraham Hoffer MD., Ph.D.
Padre de la Pisquiatría  Ortomolecular
Dear Dr Martinez:

        Thank you. It was very good of your to send me this interesting vitamin C article. And this jogged my memory. Many years ago Linus Pauling reported that he had given one diabetic patient very large doses of vitamin C and that his insulin requirement  was decreased substantially. But I do not know whether he ever published this and I do not have any citation for this

        But after reading this paper I looked up Vitamin C Volume II by C Alan B Clemetson, CRC Press Inc , Boca Raton, Florida, 1989 Chapter 2, 23-40. This is an excellent review of vitamin C and glucose metabolism. He concludes" Deficiency of ascorbic  acid , or a disturbance of ascorbic acid metabolism, can cause temporary or permanent damage to the B-cell of the isles of Langerhans of the pancreas, resulting in temporary or permanent diabetes mellitus. Some mild diabetics can actually be rendered nondiabetic by correction of an ascorbic acid deficiency, but ascorbic acid administration clearly cannot repair permanent damage islets. 

        One would not have expected ascorbic acid to provide much benefit to insulin-resistant diabetes due to insulin antibodies or to insulin  receptor failure, However, there is now a body of evidence that insulin activity is required to promote the entry of ascorbic acid into leukocytes, platelets, vascular endothelial cells and other tissues, Moreover, high glucose levels have been shown to compete with ascorbic acid for entry into the cells. 

        There are three reasons  for giving ascorbic acid to diabetes(1) If the diabetes is due to a deficiency of ascorbic acid, it may be cured (2) Even diabetics with normal plasma ascorbate levels have low leukocyte tissue, and platelet ascorbic acid levels, so they need ascorbic acid to retard the development of microangiopathy, to reduce the   risk of deep vein-thrombosis , and to increase their resistance to infection (3) Ascorbic acid supplements aid the conversion of cholesterol to bile acids and cause the release of lipoprotein lipase, which may help to reduce the risk of atherosclerosis"
                                        A. Hoffer


Estimado
Dr. Martínez

Gracias. Fue muy bueno el enviarme este artículo interessante de vitamina C. Me hizo recordar que que  hace muchos años, Linus Pauling, me informó que le había dado a un paciente diabético dosis muy elevadas de vitamina C y que su requerimiento de insulina se redujo sustancialmente. Pero no sé si alguna vez lo publico y no tengo ninguna cita para esto.



Pero después de leer este artículo mire el Volumen II C de vitamina C por Alan B Clemetson, CRC Press Inc., Boca Raton, Florida, 1989 Capítulo 2, 23-40. Esta es una excelente revisión de la vitamina C y el metabolismo de la glucosa. Concluye "La deficiencia de ácido ascórbico, o una alteración del metabolismo del ácido ascórbico, pueden causar daños temporales o permanentes en las células B de los islotes de Langerhans del páncreas, lo que resulta en diabetes mellitus temporal o permanente. Algunos diabéticos leves puede ser en realidad ser no diabéticos mediante la corrección de una deficiencia de ácido ascórbico, pero claro, la administración de ácido ascórbico no puede reparar el daño permanente islotes.



Uno no habría esperado que el ácido ascórbico puidera proporcionar grandes beneficios a la diabetes resistente a la insulina debido a los anticuerpos de insulina o al fracaso del receptor de insulina, sin embargo, ahora hay bastante  evidencia que muestra que la actividad de la insulina es necesaria para promover la entrada de ácido ascórbico en los leucocitos, plaquetas, células endoteliales vasculares y otros tejidos, Por otra parte, los niveles altos de glucosa se ha demostrado que compiten con el ácido ascórbico para la entrada en las células.



Hay tres razones para dar el ácido ascórbico a la diabetes (1) Si la diabetes se debe a una deficiencia de ácido ascórbico, puede ser curada (2) Incluso los diabéticos con niveles normales de ascorbato en plasma tienen a nivel tisular un nivel bajo en leucocitos, plaquetas y los niveles de ácido ascórbico, por lo que necesitan el ácido ascórbico para retardar el desarrollo de microangiopatía, para reducir el riesgo de trombosis venosa profunda-, y para aumentar su resistencia a la infección (3) Los suplementos de ácido ascórbico ayudan a la conversión de colesterol en los ácidos biliares y causan la liberación de la lipoproteína lipasa , que puede ayudar a reducir el riesgo de la aterosclerosis "

A. Hoffer
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